Handelsbetingelser Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)  
   
Forsiden Om Landsforeningen Autisme Spektrum Forstyrrelse Rådgivning Handicappolitik Nyheder Børn og Unge Presse Shop  

15-02-2017

 

FOTO: Landsforeningen Autismes formand, Heidi Thamestrup (tv) og formand i Kreds Grønland, Karsten Høy (th) sammen i Grønland. 

PRESSEMEDDELELSE

H.K.H. Prinsesse Marie åbner autismekonference i Grønland

Landsforeningen Autisme, Kreds Grønland, indbyder forældre og fagfolk, til en tredages konference om autisme i Nuuk d. 16. marts 2017. Konferencen er et mix af grønlandske og danske oplægsholdere og åbningstalen holdes af Landsforeningen Autismes protektor, H.K.H. Prinsesse Marie.

Der er brug for viden om autisme i Grønland, og der er brug for indsatser, der kan hjælpe grønlandske familier i Grønland, så de ikke behøver at flytte deres liv til Danmark, for at få et specialiseret børnehave- eller skoletilbud.

Der er også brug for arbejdspladser til voksne autister samt viden om, hvordan man skaber gode vilkår for autister på virksomhederne. Så det sikres, at det grønlandske samfund selv får gavn, af deres autistiske menneskers talenter. 

På konferencen vil ’Det Nationale Autismeinstitut’ fortælle om, hvordan de rekrutterer og understøtter autistiske mennesker på bla. Novo Nordisk. Og under hele konferencen vil Instituttet stille deres erfaringer til rådighed for det grønlandske erhvervsliv. 

Autismekonferencen i Nuuk, skal styrke kendskabet til autisme i det grønlandske samfund, og sætte fokus på pædagogiske metoder, som støtter og skaber mening i hverdagen for børn og voksne med autisme. 

H.K.H. Prinsesse Marie når meget, mens hun besøger Grønland. Udover at holde åbningstalen påAutismekonferencen, vil H.K.H. hilse på en autistisk medarbejder i Nuuk Lufthavn, besøge institutioner for børn, unge og voksne autister samt deltage i en reception, der markerer etableringen af Landsforeningen Autismes Kreds Grønland.

Prinsesse Marie besøger Grønland fra d. 14.- 17. marts i sin egenskab af protektor for Landsforeningen Autisme.

Flere oplysninger om H.K.H. Prinsesse Maries besøg i Grønland samt tilmelding for pressen, senest d. 10. marts kl. 12.00:

Heidi Thamestrup, Landsformand, Landsforeningen Autisme:
Telefon: 26 20 16 58
Mail: formand@autismeforening.dk 

———————————————————————————————————————————--Fakta om Kreds Grønland:
Landsforeningen Autismes Kreds Grønland blev etableret i 2016 med direktør for erhvervsfremmeselskabet Greenland Holding, Karsten Høy som formand. Karsten Høys søn Sander, har autisme.

Efter etablering af Kreds Grønland er Landsforeningen Autismes medlemstal mere end tredoblet på Grønland.

Fakta om autisme:
Autisme er et neurologisk handicap, der omfatter hele hjernen. Autismen har betydning på alt, hvad det autistiske menneske tænker, kommunikerer og gør og dermed på måden autisten forstår verden og andre mennesker på.

Man ved, at 1-3 % af befolkningen i Grønland/Danmark har det neurologiske handicap autisme. Ingen ved, hvorfor så mange børn bliver født med en autistisk hjerne. Det man ved helt sikkert er, at autisme er genetisk, og at autismen varer hele livet. 


Følg os på Twitter
   
Landsforeningen Autisme. Banestrøget 19, 2630 Taastrup. Tlf. 70 25 30 65