Handelsbetingelser Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)  
   
Forsiden Om Landsforeningen Autisme Spektrum Forstyrrelse Rådgivning Handicappolitik Nyheder Børn og Unge Presse Shop  

01-03-2018

DR har fokus på familier til børn med autisme som klager over afgørelser på skoleområdet

Husker du vores historie fra sommeren 2017 om 12-årige Caroline, som fik skolevægring af at være i det forkerte skoletilbud? Nu har forældrene fået medhold i en klage, og Caroline er klar til at starte i en ny skole. Den historie har DR fokus på i deres udsendelse ’21 søndag’ på søndag den 4. marts 2018. 


FOTO: Caroline Osbahr i midten - hendes far Brian Osbahr (tv) og hendes mor Amalie Nielsen (th) Privatfoto. 

12-årige Carolines forældre kæmpede i sommeren 2017 en kamp mod kommunen for at sikre, at deres datter fik den støtte hun havde brug for, i skolen. 

LÆS hele historien om Caroline, som havde skolevægring HER

Forældrene klagede over skolen og kommunens afgørelser til Klagenævnet for Specialundervisning og fik sidst i 2017 medhold. Nu er Caroline så klar til at starte i skole igen efter 1,5 år uden undervisning. 

DR har fokus på sagen om Caroline og hendes familie I DRs program ’21 Søndag’ den 4. marts 2018. I udsendelsen vil de fortælle historien omCaroline og om hvordan det er gået den 12-årige pige.

Carolines nye specialiserede skoletilbud er med kun 11 andre elever. Caroline har en pædagogisk støtteperson og hun får tilpasset undervisning med emner som ridning og Minecraft, der interesserer Caroline – og hun starter med en og dernæst to timer i skolen om ugen. 

Caroline oplevede store konsekvenser af det forkerte skoletilbud, og hun har stadig udfordringer med angst. Men familien glæder sig over, at hun nu får den støtte, hun har behov for.  

Husk at se med på søndag den 4. marts 2018 på DR1 kl. 21.00, når familien er med i ’21 Søndag’. 


Følg os på Twitter
   
Landsforeningen Autisme. Banestrøget 19, 2630 Taastrup. Tlf. 70 25 30 65